Ştiri locale

113 minore au devenit mame anul trecut în judeţul Covasna. Numărul lor este în creştere faţă de 2020

Numărul minorelor din judeţul Covasna care au devenit mame a fost în creştere anul trecut, în atenţia Direcţiei Judeţene de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) ajungând 113 cazuri, faţă de 93 înregistrate cu un an în urmă. În 2019, în evidenţele instituţiei se aflau 122 de mame minore.

Reprezentanţii insituţiei spun că numărul efectiv al naşterilor în rândul minorelor este mult mai mare, însă nu toate cazurile sunt raportate Direcţiei judeţene. Mai mult, unele minore îşi aduc pe lume copiii în spitale din alte judeţe, astfel că aceste cazuri se pierd din evidenţa DGASPC Covasna.

Publicitate

Cea mai tânără minoră forţată să se maturizeze înainte de vreme avea doar 13 ani când a devenit mamă anul trecut.

„Ne-au fost sesizate 113 cazuri, dar numărul efectiv al minorelor care au născut în anul 2021 în județul Covasna este mai mare. Nu toate cazurile ne sunt sesizate și există minore care nasc în spitale din alte județe, de exemplu la Brașov. Cea mai tânără minoră care a născut în 2021, dintre cazurile aflate în evidenţea DGASPC Covasna, are 13 ani”, ne-a transmis conducerea DGASPC Covasna.

Majoriatea cazurilor înregistrate anul trecut (82) provin din mediul rural, conform domiciliilor legale, însă 31 dintre acestea s-au înregistrat în mediul urban.

În prezent, în evidențele instituţiei se află 3 minore însărcinate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio