Ştiri locale

100.000 de lei finanțare la Târgu Secuiesc pentru proiectele culturale, sportive și de tineret din acest an

Primăria municipiului Târgu Secuiesc a aprobat, zilele trecute, sumele pentru finanțarea programelor culturale, sportive și de tineret care vor fi derulate în acest an. Din totalul celor 27 de proiecte depuse de asociații, Comisia de evaluare a selectat 13 aplicații câștigătoare, suma acordată de autoritățile locale pentru sprijinirea programelor fiind de 100.000 de lei.

„În total, au fost evaluate și aprobate de către comisia de evaluare și selecționare 27 de proiecte, depuse de 18 asociații. Evaluarea a avut loc la 11 mai 2022. Valoarea totală acordată a fost 100.000 de lei”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc.

Publicitate

KSE Târgu Secuiesc, finanțări în cuantum de 41.000 de lei

Asociația Club Sportiv KSE Târgu Secuiesc a primit finanțări în valoare totală de 41.000 de lei, pentru 4 din cele 5 proiecte înscrise. Cea mai mare sumă acordată de autoritățile locale – 20.000 de lei, va fi utilizată de secția de patinaj, pentru derularea proiectului „Pregătirea copiilor pentru patinaj artistic și sincron”.

O altă sumă importantă – 14.000 de lei, va fi utilizată de secția de popice a Asociației, pentru participarea celor 3 echipe la Campionatul Național și la Cupa României, respectiv pentru pregătirea a 10 sportivi cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Secția de ciclism KSE Târgu Secuiesc va primi în acest an o finanțare în valoare de 5.000 de lei din bugetul local, pentru derularea unor concursuri, antrenamente și ture de biciclete, iar secția Radioamator a Asociației va beneficia de o finanțare în valoare de 2.000 de lei pentru organizarea unor concursuri și acțiuni radioamatoricești în semestrul al II-lea al acestui an, respectiv pentru modernizarea echipamentelor sportive.

Pe lista aplicațiilor câștigătoare se mai află Asociația Caritas-Asistență Socială, care a primit suma de 2.760 lei pentru derularea proiectului „Cheia către autocunoaștere. Importanța jocului în dezvoltarea comunităților de voluntariat”; Asociația Rockkarácsony, care a primit suma de 3.000 de lei pentru proiectul „Rockkarácsony 2022” și Asociația Bóbita care va beneficia de o finanțare în valoare de 5.000 de lei pentru derularea unor teambuildinguri pentru pedagogii mai multor instituții de învățământ din Târgu Secuiesc.

De asemenea, Clubul Sportiv Ecvestru „Incitato” va primi suma de 8.000 de lei pentru organizarea celei de a 30-a ediții a Taberei de Creație „Incitato”, iar Asociația „Free Frogs Riders” va beneficia de o finanțare în valoare de 3.000 de lei pentru cea de a 20-a întrunire internațională a motocicliștilor.

Asociația Cultural-Educativă „Pro Schola” a primit două finanțări în valoare totală de 5.030 lei, din care 3.500 lei pentru faza națională a concursului „Kossuth” de retorică, ediția XXI, respectiv 1.530 lei pentru proiectul„Promovez orașul Târgu Secuiesc!”.

Printre câștigători se mai numără Asociația KENDU, pentru care Primăria a aprobat o finanțare în valoare de 4.000 de lei pentru pregătirea și participarea la Campionatul Național de Ciclism pe șosea, iar Asociația Culturală „Nagy Mózes” a primit suma de 4.500 de lei pentru proiectul „50 de ani de educație artistică la Liceul Teoretic Nagy Mózes”.

Lista completă a aplicațiilor poate fi consultată AICI.

Sumele aprobate de Comisia de selecție le vor fi virate beneficiarilor după ce aceștia vor prezenta rapoartele privind derularea proiectelor declarate câștigătoare, toate cheltuielile urmând să fie decontate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio