Sport, Ştiri locale

10 medalii pentru sportivii covăsneni la Cupa Mondială şi Campionatele Balcanice de Ju-Jitsu

Un total de 10 medalii din care 5 de aur, 2 de argint şi 3 de bronz sunt rezultatele excelente obținute de sportivii covăsneni la Cupa Mondială de Ju-Jitsu cadeți U15 şi Campionatele Balcanice Open la celelalte categorii de ani inclusiv seniori.

În perioada 22-24 septembrie 2017, orașul Podgorica din Muntenegru a găzduit cea de-a 14-a ediție a Campionatului Balcanic de Ju-Jitsu (deschis și pentru participarea sportivilor din afara spațiului balcanic) pentru seniori, juniori U21, aspiranți U18 și copii U12, precum și cea de a 5-a ediție a Cupei Mondiale de Ju-Jitsu cadeți U15, competiție care a aliniat la start peste 700 sportivi din 21 țări de pe patru continente.

Publicitate

Departamentul de Ju-Jitsu din cadrul Federației Române de Arte Marțiale (FRAM) s-a prezentat la concurs cu un lot format din 67 sportivi, antrenori şi staff tehnic, printre aceștia numărându-se şi 10 sportivi şi 2 antrenori covăsneni legitimați la CSM Sfântu Gheorghe şi Clubul Sportiv SAMURAI OPS Sfântu Gheorghe, pregătiți de antrenorii Oltean Petru şi Oltean Cristina, care au contribuit temeinic la clasarea României la finalul concursului pe locul III pe echipe, după Rusia şi Grecia.

La finalul concursului, recolta de medalii a covăsnenilor a numărat 5 medalii de aur , 2 medalii de argint, 3 medalii de bronz şi un merituos loc 5 obținut de Mocanu Daniel, rezultate repartizate astfel pe cele două competiţii:

Cupa Mondială de cadeți U15

Medalie de argint şi vicecampioana mondială Crețu Andreea la proba Fighting -48 kg, medalie de Bronz locul III Țifrea Laurențiu la proba ne-waza -50 kg şi locul 5 obținut de Mocanu Daniel la proba Fighting -45 kg.

Campionatul Balcanic

Medalie de aur şi titlul de campion balcanic pentru Lascu Vlad proba ne-waza -55 kg U18, Oltean Veronica proba fighting -25 kg U12, Tamas David proba fighting -38 kg U12, Boieriu Radu + 60 kg U12.

Medalie de argint si titlul de vicecampioană balcanică pentru Bobeș Anastasia proba fighting -48 kg U12.

Medalie de bronz  Lascu Vlad proba ne-waza -55kg U18 acesta urmând sa participe la sfârșitul săptămânii viitoare și la Openul Germaniei.

Locul VII Sas Darius proba fighting -34kg U12.

Open  Balcanic

Medalie de aur si titlul de campion balcanic la seniori proba ne-waza +94 kg Bejenaru Vasilică acesta obținând si locul III la proba de fighting seniori -94 kg .

Aceste rezultate deosebit de bune vin ca urmare a unui plan de pregătire a sportivilor bine pus la punct de antrenorul Oltean Petru coordonatorul echipei tehnice susținut de cluburile CSM Sfântu Gheorghe şi CS Samurai OPS Sfântu Gheorghe.

Mulțumim pe această cale tuturor acelora care ne-au sprijinit şi au făcut posibilă participarea noastră la aceste campionate şi anume Clubului Sportiv Municipal Sf. Gheorghe, Clubului Sportiv SAMURAI OPS Sf. Gheorghe, Consiliului Local Sf. Gheorghe şi Consiliului Județean Covasna care au finanțat total sau parțial această deplasare, sponsorilor, părinților si sportivilor care au participat prin finanțare proprie.

(Petru Oltean și Cristina Oltean)

Publicitate
Publicitate
banner we radio