Ştiri locale

10% din personalul Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, în izolare sau carantină

121 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe se află în carantină sau în izolare la domiciliu, reprezentând 10% din totalul personalului, spune managerul instituției, András Nagy Róbert, potrivit căruia, „în condiții normale” situația ar fi una gravă.

Cu toate acestea, lipsa de personal a fost suplinită cu angajați din alte secții, a căror activitate a fost redusă la minim, fiind tratate doar cazurile urgente.

„În momentul de față avem 121 de angajați care lipsesc, sunt în izolare la domiciliu, asta înseamnă 10% din personal. Dacă spitalul ar funcționa în condiții normale, ar fi o problemă gravă, dar în momentul de față, având în vedere că sunt în jur de 70-80 de pacienți internați, activitatea nu suferă din această cauză. Lipsa de personal este suplinită de pe alte secții care au fost reduse la minim sau mai funcționează doar urgențele, cum este exemplul Cardiologiei. (…) Mă mândresc cu colegii mei, deci chiar dacă mai avem discuții, când e treabă de făcut colegii mei își fac treaba”, a declarat András Nagy Róbert într-o videoconferință.

Potrivit acestuia, până vineri, în rândul personalului medical au fost efectuate 106 teste, iar 7 au confirmat prezența virusului COVID-19.

De asemenea, joi au fost prelevate probe de la alte 46 de persoane din cadrul personalului spitalului, printre care şi cei 13 angajați izolați la Terapie Intensivă, pentru care sunt aşteptate rezultatele.

Secțiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri au intrat duminică în carantină cu tot cu pacienţi şi angajaţii aflaţi la lucru, după confirmarea primului caz de COVID-19 în rândul personalului medical. Ulterior, testele au confirmat prezența virusului și în cazul altor 4 medici.

Joi, secția de Terapie Intensivă a fost plasată în carantină împreună cu 13 angajați și 4 pacienţi internaţi, după ce unul dintre pacienți a fost confirmat cu noul coronavirus.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio